Thursday, April 21, 2011

i love you


 Selamat datang ke blog saya ! Hari ini saya mahu cerita pasal dua orang sahabat saya yang berbeza perangainya dan pasal kekasih saya . Sebelum saya meneruskan cerita saya , mungkin anda rasa pelik bukan ? saya pun rasa pelik kerana saya amat bersopan santun kerana sungguh malas rasanya ingin berbahasa melayu sarawak . Bak kata pepatah kawan saya , "Ada hari ada jam , sekali sekala " HAHAHA . kawan ku tok nang paloi , yalahh tekk . aehh , balik ke pangkal jalan . Ingin saya terus kan cerita saya ini .

  Sebelum itu , saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kedua ibu bapa saya kerana mengizinkan saya on the line . Ibuu ! Ayahhh ! ku cinta padamuuu ~ yerr . ingin asa mok hentak palak . cibaii lalu bunyi aaii . hahaha ! okey-2 lah . sudah kita lah kita bergurauu lagi . marilah kita teruskan usaha kita . iskk ! sik da kaitan lalu bah ! hahaha . pffttttt ! tuka lah bahasa . malas mok jd budak nerd . Okeyyy ! lets begin !

  Aku mauk kongsi cerita pasal seorang gik sahabat baikku . eeeee ! mala jak . okeylah , hahaha . Let me INTRO HER !FULL NAME : WINNIE FRED JIMBUN
AGE : 15 Y/O
STATUS :: TAKEN BY ME . *single .
SCHOLL :: SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUJUT
CLASS :: 3BESTARI

 Pa gik hor ? malas ku aehh ! hahaha . Ths girl is my classmate when i was a young boy my father *adohh ! teringat lagu kat kelas td dengan bini no 1 ku . hahaha ! when i was 14 y/o . ngegehh mauk speaking . Winnie tok nya cute , pretayy and GEMOK . haha . berik ku lemak skit k ? boh la tamak gilak . please please ! hee ~ ku suka buli nya dalam kelas . HAHA . Salu nya manas entam aku ngan bini no 1 ku . actually , winie tok nya penyabar and lawak juak orang nya . SUNYIKKKK xda kau darlingg ! winiee ada kelebihan nya tersendiri . tidak ada hak untuk kita memberi komen yang dapat membuat dia berasa sedihh dan emmm . adohh bleerr palak ku . ahaha xD apa ouh ? aaaaa ! membuat dia tersinggung dan meyimpan perasaan dengki .tipu lah kalau saya tak pernah buat dia marah , selalu marah dekat saya . hehehehe ~ sorry k babe ? saya suka begurau dan kadang-2 saya berlebih . cewahhh ~ ngayatt ! aha . winie seorang yang tabah menghadapi cabaran . yerr ! wiwitt ! haha . tanpa dia kami tidak akan berasa sunyik terutamanya orang yang pertama ialah CIKGU FLORENCE . hahahaha ! mangsa buli dalam kelas BM . xdalah , boh bik ati k winie ? apapun , SAYA SAYANG AWAK WINIEEE ! sayangg ~ saya mintak maaf kalau saya ada buat salah dengan awak okey ? muahhh !

 Bukan itu sahaja , hahahaha . jibaii yaa . itu ialah bini no 2 saya . dan yang ketiga ialah ~ jap lok k ? sebelum itu ingin saya maklumkan , saya dan bini no 3 saya ini banyak perselisihan faham . saya tak tahu mengapa kau tak membalas cintaku * yohhhh ! lagu fav bini no 3 ku tok . hahahaha . mungkin perasaan jealous dan dengki . biasalah , saya suka begurau kan ? tapi kadang-2 guruan itu dapat menyakitkan ati orang . saya sedar juga yaa mbak , kita ngak bisa kayak gitu dong . harus ya kita menjaga hati orang lain . gue si tau la . adoheh ! mala jak tersasul , hmm . balik semula kita ke pangkal nya , saya seharusnya memahami kekurangan sahabat saya . itulah SAHABAT tak pernah lari dari kesilapan dan mungkin pergaduhan itu menjadi pengajaran saya untuk lebih menyayangi dan menghargai alam sekitar . yarabieeee ! bila masa tok masok lam palak akuu ! ya ku malas bena . sorry-2 okey ? itulah d panggil mintak puji . tak payah la awak kesah k ? hehehe . okey , let me intro my third wife .


FULL NAME : SHARON JARA LEE
AGE : 15 Y/O
SCHOOL : SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUJUT .
STATUS :: TAKEN BY MODH HARIRI

 Itu cuma serba sedikit pasal dia . Sharon atau nama panggilan nya chey sangat sannttiikk sekali do .ua tiga empat dan anda sambunglah sendiri sampai jutaan terima kasih saya ucapkan . hehehehe . sukaa ya ku mintak puji . dia amat memahami saya orangnya pandai dan bijak , memang bijak ! saya , sharon bonaface iaitu bini pertama saya dan chey amat gemar mengacau winie iaitu bini kedua saya . kami bertiga sepakat untuk mengacau winie dengan ikmal . ikmal itu seperti bayang-2 manusia rupanya . hahaha . cikgu juga suka mengacau winie dan dia tersenyum kemanisan . ahaha . kalau tidak ada winie , chey juga berasa bosan kerana mereka berdua duduk bersebelahan . saya ingin meminta maaf di atas kesalahan saya lakukan kepada awak chey , saya amat menyayangi awak ! i love youu !Okeyy , now i want to tell about my boyfriend . Saya tak tahu mengapa kami berdua sering bergaduh . Sejak kedatangan seorang perempuan emo itu , cinta saya kurang mengambil perhatian terhadap saya . I forget alot of things because of he takes up most of the space in my memory . once in a while , right the middle of an ordinary life , Love gives us a fairytile . so , find that guy that will pick every piece of your shattered heart and put it up together , keeping one pieces for himself , replacing it with a pieces of him . Dont be afraid to be loved more than you can return but be afraid that you can't give back the love that you can . Love need not to be equal to be fair . it only need to be true . There are things that we don't want to happen but we have to accept, things that we don't want to know but we have to learn about it and people we can't live without but we have to let it go . I know i dont have the prettiest face for you to look at or the skinniest  waist for you to hold , but i do promise I have the biggest to love you with . Anyway , KNOW yourself , BE yourself , TRUST yourself and LOVE yourself okey ? Jangan kerana CINTA kita sanggup membunuh diri .

 Okeylah , malas ku maok cita panjang-2 gik . kelak-2 ku sambung gik . abis ingus terbang rah lappy tok . muahaha ! ku sik sehat haritok . btw , GOOD FRIDAY EVERYONE ! thnks for my readers and hope u all will enjoy it . walaupun ada mintak puji sedikit . haha ! BYE !


I LOVE YOU MOHAMMAD NUR SHAFIQ !

No comments:

Post a Comment

Domo-kun Cute